Kerk met Stip

De Koningskerk is een zogenaamde “Kerk met Stip”. Kerken met Stip zijn kerken waar ex-gedetineerden in het bijzonder welkom zijn. Verschillende leden van de Koningskerk hebben ervaring in en rond de penitentiaire inrichting die in Zwolle staat. Daardoor zijn we een klein beetje beter toegerust om ex-gedetineerden op te vangen.

Hierin worden we ondersteund door het landelijke netwerk van Kerken met Stip. We presenteren ons gezamenlijk als kerken en we leren van elkaar. Alle kerken met stip zijn te vinden op de website van het landelijke netwerk.

Op verschillende manieren zijn we ook actief in de gevangenis van Zwolle, zoals met gevangenenzorg, kerkdiensten in de gevangenis, PrisonAlpha en vormen van nazorg via Exodus of Gevangenenzorg Nederland.

De stip zelf, te vinden naast onze voordeur is een verwijzing naar een oud gebruik, waarbij zwervers en daklozen een stip op de muur maakten wanneer zij daar gastvrij waren ontvangen. Dit was hun manier om dit adres of deze plek aan te bevelen bij hun lotgenoten die op zoek waren naar wat eten en drinken of een dak boven hun hoofd.

De stip op de Koningskerk geeft het aan voor ex-gedetineerden: hier ben je welkom!

Contactpersoon: Duran Vonck