King’s Kids

Als Kerk voor jou!-beleidsgroep hopen we dat de kinderen zich binnen onze gemeente geliefd weten en merken dat er aandacht voor hen is. Dat zij een persoonlijke relatie mogen krijgen met God, leren wat het is ‘Gods liefde in praktijk te brengen’, doordat zij binnen de gemeente daar positieve voorbeelden van meekrijgen en doordat zij daar ook bij worden ingeschakeld.

Dáárom is er voor kinderen vanaf 3 jaar….King’s kids! Zondag tijdens de preek krijgen de King’s kids een eigen programma aangeboden.  Een stuk bijbelverwerking op kindniveau, ruimte voor hun unieke manier van geloofsbeleving,  opbouwen van een band tussen het kind en de leiding en met de andere kinderen uit het groepje, omzien naar elkaar en het leren doorgeven van Gods liefde aan anderen. Met King’s kids willen we een basis leggen voor het latere kinderwerk in de Koningskerk.

King’s kids bestaat uit verschillende groepen:

King’s kids mini
Voor de kinderen van 3 en 4 jaar is er tijdens de preek een eigen programma. Ze ontmoeten elkaar boven in een zaal in de kerk. Hier vertellen ze aan elkaar wat ze hebben beleefd (ontmoeting), zingen ze samen, luisteren ze naar een Bijbelvertelling, bidden ze, is er een activiteit naar aanleiding van het thema (spel, tekenen, knutselen, uitbeelden) en spelen ze samen. Na de dienst halen de ouders ze weer op.

King’s kids midi
ben je tussen de 5 en 8 jaar, dan mag je met King’s kids midi meedoen. Deze groep draait 1 keer per 2 weken. We beginnen de dienst altijd samen in de kerk. Wegens ruimtegebrek gaan deze kinderen voordat de preek begint, met hun leiding naar het Indabagebouw (fietstunnel door en dan naar rechts). Daar gaan ze eerst in vaste kleine groepjes met hun vaste leiding de week doornemen; blije en verdrietige dingen met elkaar delen. Daarna gaan alle kinderen samen naar de grote groep waar wordt gezongen en een thema wordt besproken door middel van een vertelling of drama of een andere werkvorm. Na de grote groep gaan de kinderen weer in hun eigen kleine groep, het thema verder uitwerken. Daarnaast is er gelegenheid om met elkaar te spelen. Na afloop van de dienst, worden de kinderen door hun ouder(s) opgehaald uit het Indabagebouw.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur dan een email naar de werkgroep Kings Kids