Richtlijnen corona Koningskerk

De maatregelen en richtlijnen voor de Koningskerk vanwege de coronacrisis in het kort:

• Er worden geen diensten georganiseerd in de Koningskerk, in elk geval tot en met 5 april 2020. Wel worden internetdiensten aangeboden.
  • Alle kerkelijke fysieke bijeenkomsten en activiteiten worden in elk geval tot 6 april gecanceld of uitgesteld. Ook kerkenwerk wordt thuiswerken. Er zijn dus geen vergaderingen en bijeenkomsten in het kerkgebouw.
  • Tienermentoren en andere jeugdwerkers worden gevraagd om via de appgroepen het onderling contact te stimuleren.
  • Voor de voorbereidingen voor de internetdiensten is op zaterdagavond de kerk open, maar niet toegankelijk voor publiek.
  • Pastorale contacten zijn en blijven heel belangrijk. Per wijk zijn de wijkouderling, de wijkdiaken en de huiskringcoördinatoren hiervoor verantwoordelijk. Hen is gevraagd om met alle wijkadressen op wekelijkse basis contact te houden en daar een vorm in te zoeken. Huiskringen worden ook gevraagd om, meer dan al gebeurde, om te zien naar ouderen en zieken en actief te zoeken naar passende vormen van hulp en contact.
  • Jeugdpastors, ouderenpastor, luisterend oor en andere pastorale contacten worden opgeroepen geen huisbezoeken te brengen, maar (vaker) te bellen/appen/skypen.
  • De communicatie binnen de gemeente wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. Gemeenteleden worden opgeroepen zich te abonneren op de digitale Klaroen en lid te worden van de Facebookgroep van de Koningskerk (voor zover nog niet is gebeurd). In de weken dat er geen Klaroen verschijnt, komt er een gemeentebrief uit. De huiskringcoördinatoren spelen verder een centrale rol in het doorgeven van informatie via een e-maillijst en een applijst.
  • Vragen en opmerkingen lopen via de scriba: scriba@koningskerk.nl