Oudjaarsdag 2020

Wát een jaar! Wát een zorgen! Wát een zegen!

Stel he, stel. Stel dat wij begin dit jaar te horen hadden gekregen dat er vanaf half maart geen normale kerkdiensten meer zouden zijn. Dat er vaak maar dertig mensen in de kerk zouden zitten. En dat we dan niet zouden mogen zingen.

Stel dat iemand voorspeld zou hebben dat de scholen wekenlang dicht zouden gaan. Dat we met mondkapjes op in de winkels zouden lopen. Dat Opwekking en andere evenementen niet door zouden gaan. Dat de IC’s overvol zouden liggen. En dat we massaal thuis gingen werken.

Wie zou het geloofd hebben? We maakten hele andere plannen voor dit jaar. Als Koningskerk. Als Kerkenraad. Als gemeenteleden. Deo Volente natuurlijk, als God het wil. Maar wie zou geloofd hebben dat het allemaal zó zou gaan?

Op oudejaarsavond blikken we terug op dit merkwaardige jaar in een heel bijzondere oudejaarsdienst. Het Deo Volente uit de brief van Jacobus is dan ook het thema van de overdenking van Jeroen Sytsma. Daarnaast gaat Jeroen in gesprek met drie Koningskerkers voor wie 2020 een heel bijzonder jaar was.

Er was veel leed in het afgelopen jaar. Onzekerheid. Verdriet, Angst. Ziekte. Overlijden. Pijn. Eenzaamheid. Het was er allemaal. Ook in de Koningskerk.

Gelukkig zagen we ook veel mooie dingen. Liefde en verbondenheid. Een grote groep mensen die dit jaar maar liefst 49 online diensten verzorgden. Wat zijn we daar dankbaar voor. En voor andere  initiatieven. Van jongeren, ouderen en huiskringen. Bijzondere aandacht voor de gasten van Kerk in de buurt. Betrokkenheid van zoveel taakgroepen en commissies. Kinderen die geboren werden. Jongeren die belijdenis deden. Ook dat was er in de Koningskerk.

In dit bijzondere jaar was God bij ons wereld in Zijn hand.

We wensen alle Koningskerkers, gasten en mensen om ons heen veel zegen en vertrouwen toe voor 2021. En voor nu een heel fijne jaarwisseling met een prachtige mooie dienst. Van harte aanbevolen!

Namens de kerkenraad,

Anki van Bruggen, algemeen scriba