Tijdelijk geen kerkdiensten

Wat zijn we in een bijzondere situatie beland. Nooit eerder hebben we een maatregel genomen die zo ingrijpend is en die zo ingaat tegen wat we als kerk willen zijn en doen. Toch zien we ons genoodzaakt om het volgende mee te delen:

De komende drie zondagen vinden er geen kerkdiensten plaats in de Koningskerk. De kerkenraad heeft dit besluit genomen naar aanleiding van de corona-uitbraak. Het besluit is in lijn met de adviezen van het steunpunt kerkenwerk van de GKv, het kabinet en het RIVM.

Voor komende zondag komt een online opname beschikbaar van een korte preek door Jeroen Sytsma, gevolgd door het gemeentegebed en enkele mededelingen. Hoe je deze opname kunt bekijken staat vanaf zaterdagavond op de website www.koningskerk.nl. Voor alle vragen hierover kunnen u en jij mailen met kerktv@koningskerk.nl.

Verder zijn er verschillende mogelijkheden om online of op televisie kerkdiensten te bekijken. De EO zendt op NPO2 kerkdiensten uit en via kerkomroep.nl of kerkdienstgemist.nl zijn ook verschillende diensten te bekijken.

Voor de collecte zijn er verschillende mogelijkheden:

• via de Givt-app
  • via een bankoverschrijving naar diaconie Koningskerk te Zwolle, NL67 RABO 0387 3950 24

Voor de overige activiteiten van de Koningskerk gelden verder de adviezen van het RIVM: blijf thuis als u ziek bent of verkouden, of om een andere reden kwetsbaar bent. Vergaderingen en kleine bijeenkomsten kunnen in principe doorgaan, maar kijk kritisch naar de noodzaak hiervan. De tienerkringen en het jeugdwerk is ook geannuleerd.

Houd tenslotte de website en facebook van de Koningskerk in de gaten. Het kan zijn dat de situatie verandert en we onze maatregelen daarop moeten aanpassen.

Als kerkenraad vinden we het onderlinge contact en het samenkomen erg belangrijk. Voor nu zien we deze maatregelen als een manier om daar toch enige invulling aan te geven. We bidden jullie allen Gods zegen en bescherming toe en vertrouwen erop dat ook nu alles veilig in Zijn hand is.

Namens de kerkenraad,
Anki van Bruggen, algemeen scriba