Wat als je kind niet meer gelooft

……….Wat als je kind (of partner, vriend(in), broer of zus niet meer gelooft………..

Voor veel ouders, ook binnen de gemeente van de Koningskerk, een vraag waar vaak over nagedacht wordt en ook mee wordt geworsteld.

Wat betekent het jouw kind niet meer gelooft zoals jij? Voor jullie relatie, voor jouw eigen geloof(svertrouwen), voor het leven van jullie als gezin?

Jarenlang heb je je kind voorgeleefd wat het geloof voor jou betekent en hem/haar daarin meegenomen. En nu opeens, of soms ook na een jarenlang proces, is er zo’n kloof als het gaat om wat juist het belangrijkste is van je leven: je geloof.

Vanuit de gemeente kwam het verzoek om als taakgroep een gesprek te faciliteren, waarin ouders en andere verwanten die zich in deze ‘materie’ en vragen herkennen, met elkaar in gesprek kunnen zijn. Oorzaken en oplossingen zijn niet het doel van dit gesprek, maar wel het van elkaar horen wat dit met jou (en de rest van het gezin) kan doen en hopelijk kun je in een dergelijk gesprek van elkaar leren. Mogelijk kan ook het samen in gebed gaan een onderdeel van deze avond zijn.

Eind januari heeft Philip Troost gepreekt over dit onderwerp, en we hebben hem bereid gevonden om leiding te geven aan dit gesprek.

Deze avond zal worden gehouden op maandag 11 juni in de Koningskerk. Om 19.45 uur is er koffie/thee en de bijeenkomst zal om 20.00 uur beginnen.

U kunt zich aanmelden via vorming@koningskerk.nl óf via de website www.koningskerk.nl/vorming. Hebt u binnen genoemd onderwerp hele gerichte vragen, waarover u graag van gedachten zou willen wisselen, dan kunt u die bij uw aanmelding aangeven.

Namens de Taakgroep Vorming,
Joke de Haan

Aanmelden is niet meer mogelijk.