Korte Metten

Vrijdagochtend, een paar minuten voor zeven. Het is nog donker rond de Koningskerk. Binnen is alleen het podium verlicht. Mensen komen binnen – een korte begroeting, een lied, gebeden klinken. Het vrijdagochtendgebed!

Al enkele jaren ontmoeten Koningskerkers elkaar op de vroege vrijdagochtend. Elke week opnieuw, wel of geen vakantie, wel of geen regen… Sober, compact maar ook vreugdevol en bemoedigend. Elke week opnieuw, samen bidden voor stad, gemeente en mens. In de overtuiging dat het goed is samen God te loven en dat gebed bijdraagt aan de zorg voor elkaar. Hardop bidden mag, stil bidden ook.

En een vast moment, vaste gebedstijden? Nee, niet uit emotie of werkheiligheid. De Israëlieten kenden overigens óók hun ritme …ik zing u dagelijks zevenmaal lof… (Psalm 119:164). En Calvijn zei al dat vaste tijden voor gebed ook nodig zijn ter wille van onze zwakheid. Positief gezegd: Het is bevrijdend om ‘volgens afspraak’ te bidden, zonder afhankelijk te zijn van de grillen van mijn gevoel. Dus volledig vrijwillig maar gedreven door verlangen!

Vroeg in de ochtend samen bidden – dat is al ééuwen oud en vind je ook terug in het zogenoemde getijdengebed. Het eerste ochtendgebed – de metten – was wel érg vroeg en daarom hield men het graag kort. Daarom nu, AD 2010, met een knipoog naar dat verleden – Korte metten met de Koningskerk!

Ons gebed en Gods luisteren is gelukkig niet afhankelijk van tijd, plaats, aantal bidders of frequentie. Ons verlangen is wel dat de Koningskerk-gemeente steeds meer een biddende en verwachtende gemeente wordt. En dat, behalve op vrijdagochtend in de kerk, op steeds meer momenten en plekken in Zwolle-Zuid mensen elkaar vinden in ontmoeting en gebed!

Samen bidden stimuleert, motiveert en geeft verbinding. Mooi ook om dat te doen in het centrum van onze kerkgemeenschap – een vaste plek, bekend en toegankelijk voor ieder die daartoe de behoefte heeft. Elke week of gewoon een keer om te proeven. Maar pas op: het smaakt naar meer!

Ook nieuwsgierig of verlangend? Zet de wekker een keer wat vroeger en ontdek dat Korte Metten met de Koningskerk een heel inspirerende start van de dag is! Je bent elke vrijdagochtend van harte welkom van 7.00 – 7.30 uur!

Het programma is vanaf donderdagavond te downloaden via de pagina Korte metten downloaden  (Hier vindt u downloads van de wekelijkse gebedspaper met daarop het WeekWoord en de liederen. Vrij te gebruiken!

Meer informatie: Bel Derk Pullen (4657152) of mail naar kortemetten@koningskerk.nl.